Er SEO virkelig så vigtigt?

80% af danskerne bruger Google. Hvis du vil findes, når potentielle kunder googler de produkter, du sælger, så er det korte svar: Ja, SEO er vigtigt. Kampen om at ligge på side 1 i Googles søgeresultater er meget hård, men hvis du sørger for, at din hjemmeside er brugervenlig for dine besøgende og for Googles robotter, så er du godt på vej. VITALkommunikation hjælper dig med at optimere dine sider og tekster, så de bliver tilpasset både brugerne og Google.

SEO er meget mere end teknik

Hele formålet med Google er at levere relevante søgeresultater til brugerne. Det sker ved hjælp af en kompliceret algoritme, som kun Google kender, og som jævnlig ændres. Der findes dog en lang række best practices for SEO, som hjælper din hjemmeside på vej i kampen om en plads på side 1 i Google:

  • Søgeord og tekst: Søgemaskiner synes en tekst er god, hvis den indeholder et eller to keywords per side på dit site. Det skal være de(t) ord, som folk indtaster på Google, når de søger efter dit produkt. Teksterne skal dog først og fremmest være skrevet til mennesker, da Google belønner menneskelig interaktion med din side højere end en teknisk velskrevet tekst, der ikke bliver delt.
  • Teknisk optimering: Det omfatter bl.a. ting som hastighed og opbygning af sitet.
  • Linkbuilding: En af de allervigtigste discipliner i SEO. Du skal linke til dine egne sider internt på din hjemmeside, men endnu vigtigere er eksterne links til og fra din hjemmeside. Du skal dog være opmærksom på, at linkene er til/fra seriøse hjemmesider, som er relevante for din egen hjemmeside. Linkbuilding er langsigtet arbejde, men belønnes af Google, der opfatter links som anbefalinger og derfor hjælper Google til at levere relevante søgeresultater.

SEO er tekst, teknik og links. Det er et vigtigt stykke arbejde at udføre, men det allervigtigste er at skabe en hjemmeside, som er brugervenlig. Som dine brugere vender tilbage til, og som de anbefaler til andre. Google kan nemlig bedst lide de hjemmesider, som brugerne kan lide.

Vi tilbyder rådgivning om SEO og hjælper dig med at tilpasse dine tekster – kontakt os:

Udfyld kontaktformularen, så hører du fra os.